3 av 6 möjliga
2016-10-09 19:35
2 matcher hade vi i helgen. Motståndare på lördag var Göteborg och på söndagen Lindome.

Matchen mot Göteborg är en typiskt coachförlust. Jag vet att Göteborg vill komma på omställningar och ändå ger jag direktiv om hög press. Göteborg tackade och tog emot och leder med 5-0 efter 29 minuter. 4 av dessa målen är på omställningar och 1 i etablerat anfall. På 5-0 byter vi målvakt för att få energi och göra en förändring, så att vi kan avsluta snyggt. Innan period 2 är slut kommer vi upp till 3-5 men i 3:e orkar vi inte helt skapa tryck eller de stora chanserna. Göteborg gör 2 mål i pp i sista så det blir 7-3. Göteborg är ett bra lag och vi blir straffade av mitt misstag. 

På söndag var det back to basic där finlir ersattes med lägre försvar och rakare spel. Lindome kör hög press där dom markerar man, man. Detta gjorde att vi ibland blev nervösa och stressade av detta. Men sett över hela matchen tycker jag vi är det bättre laget med en lite större tyngd offensivt. Att vi endast släpper in 2 mål är positivt och nu ska vi bygga vidare på det. Sedan så får vi ta det offensiva efter vi har satt det defensiva till 100%.

Skönt att vi tar 3 poäng på denna helgen. Det ger oss lite mer lugn och tro på det vi jobbar med. Nu har vi Rönnby nästa söndag och de har startat mindre bra så vi kommer garanterat möta ett revanschsuget Rönnby.
2 matcher i helgen
2016-10-07 17:42
Äntligen är det seriematcher igen. Förra helgen var det spelledigt för allsvenskan och vi la då in en träningsmatch mot norska Sveiva. Vi matchade mot Sveiva ca 50% a-lags tjejer och 50% jas tjejer. Matchen slutade 5-1 till Sveiva och vi hade samma problem som vi hade mot Åstorp och Hovshaga med passningar och att vi är ineffektiva. Så det är något vi jobbar hårt med så jag hoppas på att det ger resultat redan i helgen. 

Motståndare på lördag är Göteborg. Göteborg är ett topplag i den södra avdelningen och det kommer bli en jämn match. De är spelskickliga och har många spelare med spetskvalitet, framför allt offensivt. Det handlar om att ge 100% i varje situation och inte ge dom för mycket tid och rum. Klarar vi det så är 3 poäng inom räckhåll. 

På söndag är det Lindome som gäller. De har startat bra, men ska väl också sägas att dom har mött 3 lag som med största sannolikhet är i botten av sina avdelningar. Men det blir absolut ingen walk in the park, men till skillnad från lördag så vill vi bli det spelförande i denna matchen. Lindome har många unga tjejer som jobbar stenhårt och deras defensiv är bra. Så gäller att ha bra boll, tempo och tålamod. Såg att en av deras spelare tippade 5-2 till Lindome, kul när de vågar sticka ut hakan, tycker jag.

Nu är detta 2 lag från södra avdelningen och alla poäng vi tar av dessa lag är en bonus. Och jag tror på många bonus poäng i helgen. 

Matcherna startar 13.00 både lördag och söndag. Hoppas vi ses i Hammarö Arena 

/ Robert 
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Våra sponsorer
Profilguiden